Cégvilág

Több hipermarket is nyílik Pécsett

Rövidesen negyedik áruházát nyitja a Tesco a baranyai megyeszékhelyen, az Auchan várhatóan jövőre adja át legnagyobb vidéki üzletét a déli városszélen - írja a bama.hu

Különbözőképpen reagáltak a nagy áruházláncok a válság keresletcsökkentő hatására. A Tesco például növeli egységei számát, aminek keretében Pécsett is új áruházat nyit. Az 58-as út bevezető szakaszán már a befejező műveleteihez közeledik a negyedik pécsi Tesco áruház építése, aminek köszönhetően várhatóan legkésőbb ősszel megnyitja kapuit az új egység.

A Spar hálózat üzleteinek felújítására, modernizálására használta ki az elmúlt másfél évet, a hálózat ráadásul integrálta a korábbi Plusz üzleteket is. A Baranyában még nem terjeszkedő Auchan ugyan tavaly óta halogatja a pécsi fejlesztése indítását, ugyanakkor a terület előkészítettsége bármikor lehetővé teszi a beruházás megkezdését. Mint korábban megírtuk, a francia kereskedelmi lánc ingatlanfejlesztő cége, az IMM Auchan 56 hektáros területet vásárolt meg a megyeszékhely déli határán húzódó, kialakítás alatt álló kereskedelmi és ipari övezetben.

Az utóbbi években dinamikusan fejlesztő Auchan az ország több megyeszékhelyén adott át új áruházat. A nagyvárosokban több mint tízezer négyzetméteres eladóterű hipermarketek általában négyszáz embernek adnak munkát.

A bama.hu információja szerint a cég Pécsett a legnagyobb vidéki áruházát építi meg. Egy-egy új egység fejlesztése általában 10-11 hónapot vesz igénybe, így ha még idén felvonulnak a kivitelezők, várhatóan legkésőbb 2011 második félévére megnyílhat az új üzlet.

A korábbi információk szerint az Auchan a budaörsihez hasonló szomszédsággal – Decathlon és esetleg „kis” IKEA – jönne Pécsre, de a terület nagysága lehetővé teszi egy barkácsáruház letelepítését is. Utóbbi valószínűségét növeli, hogy a központi buszpályaudvar szomszédságában elakadt az OBI áruház fejlesztése.

Auchan hipermarket spat Pécs Tesco
Kapcsolódó cikkek