Cégvilág

A Google és a Microsoft most a zenében verseng

A Microsoft a közelmúltban egészítette ki Bing keresőjét egy zenei alkalmazással és a hírek szerint a Google is egy zeneletöltési szoftvert fejleszt.

Június óta a Bing keresője kiegészült egy a Zune lejátszóhoz alkalmaz streaming szolgáltatással, turné információkkal és zenevásárlási linkekkel. A Google a múlt évben indított egy hasonló szoftvert és a Reuters információi szerint jelenleg egy zeneletöltési programon dolgozik. Ezt a hírek szerint hozzákapcsolnák a kereséshez és az Android mobilplatformhoz.

Nem csoda, hogy a keresők szívesen foglalkoznak a zenével, hiszen a Microsoft információi szerint a Bingen végrehajtott keresések 10 százalékát a szórakoztatóiparral kapcsolatos témák teszik ki, ezeknek 70 százaléka dalszövegekre vonatkozik. A Microsoft igyekszik jobban pozícionálni magát ezen a piacon, de a helyzet teljesen megváltozhat, ha a Google előáll saját zeneletöltőjével. Jelenleg a Google elsősorban a MySpace zenei anyagira és a Twitter információira hivatkozik.

A helyzet még érdekesebbé válhat a későbbiekben, hiszen a brit zenei stúdiókat képviselő BPI már felszólította a Google-t arra, hogy 17, harmadik félre mutató, zenei hivatkozást távolítson el a keresőszolgáltatásból.

kereső Microsoft Bing Google zene zeneletöltés
Kapcsolódó cikkek