Cégvilág

Egymilliárdot követel a maffia kapcsolattal vádolt volt elnök

A Fujitsu korábbi elnöke, Kuniaki Nozoe pert indít korábbi munkáltatója ellen, azt állítva, hogy lemondásra kényszerítették úgy, hogy meg sem védhette magát az ellene felhozott vádakkal szemben.

Nozoe a Fujitsut, és négy vezető tisztségviselőjét pereli be, 380 millió jenes (1 milliárd forint) kártérítést követelve. Az elnök tavaly szeptemberben hirtelen távozott a cégtől, a Fujitsu eredeti közlése szerint betegség miatt. A vállalat később korrigálta a magyarázatot, és azt állította, hogy Nozoének az "antiszociális erőkhöz" fűződő kapcsolata miatt kellett lemondania. A The Wall Street Journal megjegyzi, hogy ez a fogalom Japánban a maffia eufemizmusa.

A volt elnök először idén márciusban állt nyilvánosság elé azzal az állítással, hogy indokolatlanul kényszerítették széke elhagyására. Májusban az illetékes bíróságot kérte arra, hogy biztosítsa számára posztja visszaszerzését, a kérelmet azonban elutasították. Most perre megy a volt elnök, ami ritkaságnak számít Japánban, ahol a menedzserek és a vállalatok közötti konfliktus csak ritkán kerül felszínre.

 

Nozoe maffia elnök fujitsu per
Kapcsolódó cikkek