Cégvilág

Eladó a NeoFM üzemeltetőjének többségi tulajdona

Az econet.hu értékesíti a NeoFM-et üzemeltető társaság 75 százalékát, az értékesítési feladatok ellátásáról pedig megállapodást kötött a Geomédia Zrt.-vel.

Az econet.hu vezetősége határozott arról is, hogy a NeoFM-et működtető FM1 Zrt 75 százalékos többségi tulajdonát értékesíti. A zártkörúű részvénykibocsátásból származó összeg egy részével 5 millióról 705 millióra emeli az FM1 Zrt alaptőkéjét. A rádiót üzemeltető társaságban ezzel az econet.hu tulajdonhányada a befolyásoló részesedés alá csökken, ugyanakkor az rádió reklámidejének kizárólagos értékesítési joga a műsorszolgáltatási jogosultság teljes időtartamára továbbra is az econet.hu többségi tulajdonában marad.

Az econet.hu együtt működési megállapodást kötött a  Geomédia Zrt.-vel melynek értelmében a két társaság által alapítandó EMG Sales House Kft. fogja ellátni a jövőben a két társaság értékesítési feladatait. A közös társaság 74 százalékát az econat.hu, 26 százalékát pedig Geomédia Zrt. tulajdona lesz. Így a társaság újabb, a hirdetők számára értékes és releváns célközönséget lesz képes elérni a nyomtatott sajtó üzletágban, megközelítve az összesen egymilliós olvasótábort hetente. Várhatóan az összevont portfólió évente további csaknem 500 millió forinttal járulhat hozzá a csoport árbevételéhez.

 

econet.hu Geomédia Zrt. NeoFm
Kapcsolódó cikkek