Cégvilág

Ha már hiányzott a milliós autóvisszahívás…

A Toyota bejelentette, hogy 1,13 millió az Egyesült Államokban, illetve Kanadában értékesített Corolla, valamint Corolla Matrix modellt hív vissza a motorvezérlő rendszer potenciális meghibásodása miatt.

Az érintett modelleket 2005 és 2008 között gyártották. A cég hivatalos közlése szerint gyártási hiba miatt megsérülhet az elektronikus motorvezérlési modulnak a túlfeszültség-védelemért felelős része. Ha ez megtörténik, az autó nem indul, illetve leáll.

A japán gyártó szerint három - olyan meg nem erősitett baleset történt, amely vélhetően a motor szabályozórendszere miatt következett be. Az egyik esetben kisebb sérülés is történt. "Ez a visszahívás is azon kötelezettségvállalásunkat példázza, hogy kitartsunk termékeink mellett és reagáljunk az ügyfelek igényeire" - hangoztatta Steve Angelo, a Toyota észak-amerikai minőségi ellenőre az AFP jelentése szerint.

A múlt hónapban a Toyota 700 ezer gépkocsit hívott vissza világszerte, ezzel az idei évben tizennégyre emelkedett a bejelentett visszarendelések száma.

Corolla Toyota visszahívás
Kapcsolódó cikkek