Cégvilág

Az MTV főbérlője szerint rosszul számol az ÁSZ

Az ÁSZ jelentés az MTV-ről téves számításokon alapul - állítja a Magyar Televízió gyártóbázisát üzemeltető Milleniumi Média Kft.

Az Állami Számvevőszék a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2009. évi tevékenységének ellenőrzéséről 2010. szeptember 1-én nyilvánosságra hozott jelentésében - valamint az arról tartott sajtótájékoztatón - az MTV új székházával kapcsolatban is elemzést tett közzé. Ennek fontos megállapítása, hogy a Magyar Televízió 2010 májusáig - az elhúzódó megvalósulás miatt - 16,22 milliárd forint bérleti díjat fizetett.

A számítás alapjául a közzétett jelentés - 316. oldalán található 3. sz. függelék 2. sz. melléklete - alapján az alábbi adatok szolgáltak: a Bojtár utca 41-47. számú és a Bojtár utca 49-59. számú ingatlanokért az MTV 2007 és 2009 között (miután a Millenniumi Média az államtól megvásárolta az ingatlanokat) 8,7 milliárd forintot fizetett.

A valóságos adat ezzel szemben az, hogy az MTV az új gyártóbázisáért  2007 és 2009 között 3,6 milliárd forint bérleti és üzemeltetési díjat fizetett (auditált adat), amely 5,1 millárddal kevesebb, mint az ÁSZ által közölt, valamint a számításaiban figyelembe vett összeg.

A Millenniumi Média Kft. arra kéri az Állami Számvevőszéket, hogy korrigálja a hibáját és a médiában tegye közzé a helyes adatokat.

Magyar Televízió ÁSZ állami számvevőszék mtv
Kapcsolódó cikkek