Cégvilág

Elindult az első hazai crowdsourcing weboldal

A portál az első hazai nyílt közösségi innovációs műhely, ahol a vállalatok és a non-profit szervezetek által megfogalmazott kihívásokra és fejlesztési célokra a kreatív közösség közreműködésével hatékony megoldások születhetnek, amelyet a pályázatok kiírói különböző formában támogathatnak.

A www.creativeselector.hu oldalán keresztül esetenként nyílt vagy zárt pályázat keretében bárki továbbfejlesztheti piacképes ötleteit a különböző felhívásokban szereplő témakörökre: az oldalon közzétett ötleteket ugyanis a felhasználók további kreatív javaslatokkal vagy kritikus hozzászólásokkal tökéletesíthetik, ezzel segítve egy későbbi üzleti koncepció sikeres megvalósítását.

Az ötlethez kapcsolódó megjegyzések, kommentek, tükrözik a felhasználók elvárásait és segítik az ötletgazdát az ötlet piacképes kidolgozásában. Az oldalon megjelenő vélemények alapján ráadásul az elképzelt termékek piaci fogadtatása is jól előre jelezhető.

A legnépszerűbb 5 mobil alkalmazás és 5 közösségi website megoldás közül prominens összetételű Mentori Kör  október végén választja ki a 3 db nyertes projektet, amelyek egyenként 300 000 Ft+Áfa összeg támogatást nyernek prototípusuk kifejlesztésére. Fődíj egy 1 db HTC Desire mobiltelefon.

Mi is az a crowdsourcing?
A crowdsourcing a közösségi média párbeszédteremtő képességének egyik legjellemzőbb és legsikeresebb felhasználási módja, az angol elnevezést talán leginkább ötletbörzének, csoportos ’ötletelés’-nek fordíthatnánk. A crowdsourcing a közösségekben, a tömegben (crowd) rejlő tudást és innovációs készséget hasznosítva képes gyors válaszokat és hatékony megoldásokat találni egy-egy megfogalmazott kérdéskör, vagy probléma megoldására. Nonprofit szervezetek, vagy piaci alapon működő vállalatok egy-egy crowdsourcing oldal közreműködésével, akár saját munkatársaik helyett, zárt vagy nyílt  kiírás keretében vonhatják be az online közösséget az ötletelésbe, legyen szó akár egy adott társadalmi szerepvállalásról, vagy például arról, hogy milyen ötletekkel tehetnék jobbá termékeiket. Fontos szempont, hogy az oldalon a befutó ötletek a felhasználók véleménye illetve előzetesen megadott szempontok mentén is rangsorolhatók.

 

HTC mobil alkalmazás crowdsourcing fejlesztés
Kapcsolódó cikkek