Cégvilág

Ki nevet majd a végén? Ismét egymásnak feszülnek a gyógyszerészek

Mivel a patikaalapítások moratóriumát már elfogadta az új kormány hamarosan új szabályok várhatók e területem. Éppen emiatt feszül egymásnak a kamara és a Hálózatba Tömörült Gyógyszertárak szövetsége. A tét az, hogy hány patika legyen az országban, milyen tulajdonban, milyen működési keretek között.

Az MR1 – Kossuth Rádió összeállítása szerint ősszel új szabályozás várható gyógyszerészi, gyógyszerészeti témakörben is, például a patikaalapításban és -működtetésben. A hálózati gyógyszertárak szövetsége azt mondja, a kormány a Magyar Gyógyszerészi Kamara javaslatait figyelembe véve dolgozik az új szabályokon, amelyek egy része sérti a hálózati patikák érdekeit.

Például, ha a kamara hatósági jogosítványaival ellenőrizhetné a hálózatos gyógyszertárakat, vagy ha patikát csak gyógyszerészi többségi tulajdonnal lehetne alapítani.

Nem meglepő módon így ismét vita várható a kamara és a tavasszal megalakult hálózati gyógyszertárak szövetsége között. A magyar gyógyszerészi kamara 1989-ben alakult, jelenleg körülbelül 4500 tagú. A hálózati patikák szövetségét májusban tíz cég alakította meg egyesületi formában, több mint 220 gyógyszertárral.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek