Cégvilág

Máris egymillióan vannak az Apple zenei közösségében

Szeptember 1-jén indította el zenei közösségi hálózatát az Apple, és mindössze 48 óra alatt a felhasználók száma meghaladta az egymilliót.

Eddie Cue, a cég internetes szolgáltatásokért felelős alelnöke szerint ez azt jelenti, hogy az iTunes 10-et letöltők harmada csatlakozott az annak részét képező Ping közösséghez, s még további bővülésre számítanak – írja a mediainfo.hu

A Pingen keresztül kedvenc előadóikat követhetik a felhasználók. Képeket, videókat nézegethetnek, csekkolhatják a fellépési időpontokat, s megnézhetik, hogy milyen véleménnyel vannak a sztárokról a többiek: kik a kedvenceik, mely albumokat hallgatják a legszívesebben, és mely koncertekre terveznek elmenni.

Miközben az Apple büszkén számol be a kétségtelenül szép számról, a médiában máris megjelentek a szkeptikusabb hangok. A ReadWriteWeb például kiemeli: mindössze 24 órára volt szükség ahhoz, hogy a spammerek elárasszák webszeméttel a szolgáltatást. A megkérdezett biztonsági szakértő szerint külön veszély, hogy nagyon könnyű regisztrálni a szolgáltatásba, nem kívánnak pl. hitelkártya számot, hogy ne zárják ki az ezzel nem rendelkező gyerekeket. Így viszont éppen ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve az online spam - látszólag szűrés nélküli - beömlése miatt.

Közben a Facebook is beintett, mivel a Ping jelentős mértékben épít a site logikájára, s az általa kínált, szabadon elérhető technológiákra. Valahogy kimaradt ugyanakkor a szerződéskötés, sőt, bármiféle egyeztetés, holott a várhatóan magas felhasználószám miatt a közösségi oldal ezt elvárta volna, lévén a nagy plusz forgalom gondot okozhat a szervereken. Így aztán most a Facebook blokkol, ezért a Ping felhasználók nem tudják megnézni, hogy Facebook-ismerőseik mit művelnek az Apple közösségi felületén.

ping Apple itunes10 zeneletöltés Facebook
Kapcsolódó cikkek