Cégvilág

Ön bűnösnek érzi magát, ha hackerek támadják meg?

A Symantec átfogó felmérést készített a cyberbűnözésről, amelyből kiderül: a felhasználók többsége nem csak dühös, de sajátmagát okolja a "fertőzésért".

A Symantec 14 országban, 7 ezer felhasználó megkérdezésével végezte a cyberbűnözéssel kapcsolatos felmérését. Ebből kiderül: a megkérdezettek 65 százaléka esett áldozatul valamilyen rosszindulatú internetes akciónak, a helyzet Kínában a legrosszabb. Az ázsiai országban 83 százalék válaszolt igennel a támadással kapcsolatos kérdésre, de az Egyesült Államokban is 73 százalék az arány.

A PC World tudósítása szerint még a készítő céget is meglepték az eredmények, hiszen kiderült: az áldozatok 54 százaléka magát hibáztatja, azt állítva, hogy óvatosabban kellett volna használnia számítógépét. 58 százalék pedig azt állította, hogy dühíti a cybertámadás ténye. A "személyazonosság lopás" áldozatainak 12 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az eset teljes mértékben az ő hibája.

"Az emberek többsége tud a cyberbűnözésről, de nincs tisztában azzal, hogy ez mit is jelent. Értik, hogy változtatniuk kellene a viselkedésükön, de ez sokszor mégsem történik meg " – mondta Marian Merritt, a Norton Internet Safety szakértője.

felmérés Symantec Norton cyberbűnözés
Kapcsolódó cikkek