Cégvilág

Wiedner veszi át Felcsuti helyét a Raiffeisen Bank élén

Heinz Wiedner lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója. Wiedner megbízatásához még a magyar felügyeleti hatóság és a társaság legfőbb szervének valamint Igazgatóságának határozata szükséges. Az új vezérigazgató Felcsuti Pétert váltja, aki több mint húsz éven át nagyon sikeresen vezette a Raiffeisen Bankot és akinek szerződése 2010 év végén lejár.

„Heinz Wiedner személyében olyan vezetőt jelöltünk a Bank élére, aki széleskörű ismeretekkel rendelkezik mind Magyarországgal mind a Raiffeisen Bankkal kapcsolatban, hiszen a Raiffeisen International igazgatósági tagjaként évek óta felügyeli a magyar piacot és 2003 óta a Raiffeisen Bank Zrt. igazgatósági tagja is egyben. Ez biztosítékot jelent számunkra magyarországi leánybankunk további fejlődéséhez a jelenlegi, kihívásokkal teli piaci környezetben.” – nyilatkozta Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója, a Raiffeisen Bank Zrt. Igazgatóságának elnöke.

„A Raiffeisen Zentralbank és a Raiffeisen International nevében köszönetemet fejezem ki Felcsuti Péternek mindazon szakértelemért, elkötelezettségért és kiváló vezetői tulajdonságokért, amelyeket több mint 20 éven át a Bank szolgálatába állított. Neve visszavonhatatlanul összefonódott a Raiffeisen Bank, mint Magyarország egyik legnagyobb és legeredményesebb pénzintézetének sikertörténetével. Magyar leánybankunk a jövőben is fontos tagja lesz közép-kelet-európai bankhálózatunknak, és nem csupán azért, mert az első és sokáig a legnagyobb közép-kelet-európai leánybankunk volt.”

Heinz Wiedner

Heinz Wiedner (57) 2001-ben lett a Raiffeisen International ügyvezetésének tagja, jóval a Társaság 2005. áprilisi tőzsdei bevezetése előtt. 2003-ban operációs vezérigazgató-helyettesnek történt kinevezése óta Wiedner mindenekelőtt a szervezési, informatikai, bankműveleti területekért volt felelős a csoporton belül. Ezen túlmenően mint igazgatósági tag több más országbeli leánybankkal együtt a magyar leánybank felügyeletét is ellátta.

A bankszakember feladata volt többek között a romániai Raiffeisen Bank (alapítva 1998) és a Banca Agricola (2001-es akvizíció) összeolvadási projektjének felügyelete is. Heinz Wiedner 1993-ban csatlakozott a Raiffeisen Zentralbankhoz mint fizetésforgalmi osztályvezető. Ezt megelőzően 16 éven át több nemzetközi pozíciót töltött be a Citigroup-on belül. Bár Wiedner Graz-ban született osztrák állampolgár, édesanyja Magyaroszágról származik, 1948-ban telepedett le Ausztriában.

A bankszakember feladata volt többek között a romániai Raiffeisen Bank (alapítva 1998) és a Banca Agricola (2001-es akvizíció) összeolvadási projektjének felügyelete is. Heinz Wiedner 1993-ban csatlakozott a Raiffeisen Zentralbankhoz mint fizetésforgalmi osztályvezető. Ezt megelőzően 16 éven át több nemzetközi pozíciót töltött be a Citigroup-on belül. Bár Wiedner Graz-ban született osztrák állampolgár, édesanyja Magyaroszágról származik, 1948-ban telepedett le Ausztriában. -->

vezérigazgató Heinz Wiedner Raiffeisen Felcsuti
Kapcsolódó cikkek