Cégvilág

Iszap katasztrófa - Olcsó építőanyagot ajánlanak fel a cégek

Építőanyag-gyártó és kivitelező cégek összefogását kezdeményezi a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. Mindkét vállalat segíteni kíván termékeivel a vörös-iszap ipari katasztrófa károsultjain, és erre buzdítja a társadalmilag felelős cégeket.

Az idei katasztrófák bebizonyították, hogy nagy a segítő szándék a vállalatok, vállalkozók és magánemberek körében.  A vörös-iszap ipari katasztrófa kárainak enyhítésében szerepet vállaló két vállalat – a Baumit Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. – egy olyan kezdeményezést indít útjára, amely egyfajta iránytűje lehet az újjáépítési munkálatoknak.

Illy Gábor a Baumit ügyvezetője szerint a cégek eddig is sokat segítették az országot a súlyos árvíz után, és a mostani ipari katasztrófát követően is készek erre. Az állami szerepvállalás mellett még hatásosabb és szélesebb körű lehet azonban, ha a vállalatok - az ad hoc adományokon kívül - termékeiket mélyen a jelenlegi alatt ajánlják fel a károsultaknak, illetve a helyreállítást végző állami szerveknek.

Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója a kezdeményezéstől azt várja, hogy további építőipari cégek is csatlakoznak a szolidáris platformhoz, hiszen ez nem jár jelentős ráfordítással, mégis sok emberen segít.

Elsőként a Baumit és a Tondach felajánlja, hogy termékeit rendkívül kedvező feltételek mellett biztosítja az újjáépítéshez. Ez a Baumit esetében vakolatokat, homlokzati hőszigetelő rendszereket és aljzatképző anyagokat, míg a Tondach esetében kerámia tetőcserepeket jelent.

További építőanyag gyártó és kivitelező cégek csatlakozására szólít fel a két kezdeményező. A csatlakozók listája a www.baumit.hu és a www.tondach.hu honlapon jelenik meg, a beérkezett felajánlásokat pedig továbbítják az állami és helyreállítással foglalkozó szervezetekhez is. 

iszap újjáépítés helyreállítás építőanyag Tondach Baumit
Kapcsolódó cikkek