Cégvilág

Nyereségesebb lehet idén a Siemes a GE-nél

Folyó üzleti évének harmadik negyedében 5 százalékkal 35,9 milliárd dollárra csökkent a General Electric Co. árbevétele, s ezzel elmaradt az elemzői várakozásoktól. A vállalat közlése szerint a bevételcsökkenés elsősorban a szélturbinák forgalmának eséséből adódott.

A GE üzemi eredménye ugyanakkor 29 százalékkal 3,16 milliárd dollárra emelkedett előző év ugyanazon időszakához képest, túlteljesítve az elemzői becsléseket. A szakértők mind az eredmény, mint az üzemi eredmény tekintetében stagnálást vártak.

A technológiai konszern adózott eredménye meghaladta a kétmilliárd dollárt a harmadik negyedben, ez részvényenként 18 centes eredményt jelent a tavalyi 2,29 milliárd dollár, papíronként 23 cent után.

A GE legnagyobb európai riválisa, a Siemens – a Handelsblatt értesülése szerint – árbevétel arányos üzemi eredményben jobb számokat fog hozni, mint az amerikai konszern. A lap - Peter Löscher, vezérigazgatót idézve - azt írja, hogy a Siemens idei üzleti évében mintegy 12 százalékos bevétel arányos eredményt jelent majd, amellyel a német vállalatcsoport teljesíti 2002-ben vállalt célját. A 2008/2009-es üzleti évben a Siemens 10,3 százalékos eredményességet tudott felmutatni.

A hírek hatására a GE kurzusa változatlan maradt, a Siemens-papírok árfolyama 0,8 százalékkal 81,15 euróra emelkedet.

részvény GE tőzsde technológia Siemens nyereségesség ipar gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek