Cégvilág

Profilt bővít az Elcoteq Pécsett

Ventilátorok összeszerelésével bővült az Elcoteq pécsi üzemének eddig főként mobiltelefonok és egyéb távközlési eszközök gyártására szakosodott profilja – értesült a Világgazdaság.

A finn anyavállalat a közelmúltban kötött erre hosszú távú szerződést a németországi emb-papsttal, amely az említett termékcsoport – beleértve az autóipari felhasználást – meghatározó gyártójának számít a világon. A megállapodásban további tíz hozzá kapcsolódó termék előállítása is szerepel. Azt egyelőre nem sikerült megtudni, hogy a pécsi kapacitások mekkora százalékát köti le a most elnyert német megbízás.

Az Elcoteq Európa legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, amely 1998-ban telepedett meg Pécsett egy akkor 11 ezer négyzetméteres, zöldmezős beruházásban épült üzemmel. Később megvásárolta a Nokiától a Pécsett működtetett monitorgyártó egységét. Több mint két éve pedig újabb gyárat épített Cserkúton. A magyarországi üzemek termelési területe együttvéve eléri az 50 ezer négyzetmétert.

A pécsi üzem ma már a finn cég egyetlen európai gyártóhelye, miután az elhúzódó gazdasági válság tavaly több egység bezárását is kikényszerítette.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

ventilátor mobiltelefon összeszerel Pécs Elcoteq szerződéses elektronikai
Kapcsolódó cikkek