Cégvilág

Sony Ericsson - Túl a válságon

Az okostelefonok forgalmának növekedése miatt újabb nyereséges negyedévet zárt a Sony Ericsson. A pénteken közölt harmadik negyedéves adatok azonban elmaradnak az elemzői várakozásoktól.

A harmadik negyedév során 10,4 millió mobiltelefont értékesített a Sony Ericsson, ami elmarad az egy évvel korábbi adattól 10, míg az előző negyedévtől 5 százalékkal. Azonban az okostelefonok térnyerésével, melyek az eladások 50 százalékát teszik ki, a társaság sikeres negyedévet zárhatott.

A cég bevétele a július-szeptember időszakban 1,6 milliárd euró, ami elmarad az egy évvel korábbi 1,62 milliárd eurós adattól.

Adózást követően 49 millió eurós nyereségről számolt be a társaság, míg egy évvel korábban még 164 millió euró volt a veszteség. A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártója a második negyedévben 12 milli euró, az első negyedévben 21 millió euró profittal zárta.

A Sony Ericsson 2008 második negyedévétől hét negyedéven át volt veszteséges, azonban jelentős kiadáscsökkentő intézkedések, többek közt négyezer fő elbocsátása mellett sikerült növekedési pályára állítani a társaságot.

mobiltelefon Ericsson okostelefon nyereség Sony Sony Ericsson
Kapcsolódó cikkek