Cégvilág

A világ legolcsóbb autója néha lángra kap

A Tata bejelentette, hogy ingyenes biztonsági javításokat ajánl fel a Nano miniautó tulajdonosainak, miután a világ legolcsóbb kocsija több esetben kigyulladt.

A Nano 2009 áprilisától kaphat az indiai piacon és jelenleg 70 ezer fut belőle az utakon. A kétezer dolláros autóhoz most ingyenes biztonsági javításokat ajánl a gyártó Tata, mert hat esetben kapott jelentést arról, hogy az autók kigyulladtak.

Az indiai autógyártó a BBC által idézett közleményében hangsúlyozta, hogy a Nano biztonságos és nincs szó visszahívásról, ugyanakkor elismerte, hogy a kipufogó-, valamint az elektronikus rendszer esetében szükség lehet további biztonsági intézkedésekre.

Itt a Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.

Erre vonatkozóan egyébként Carl-Peter Forster vezérigazgató is ígéretet tette, a GM-től a Tatához igazoló szakember a hét elején közölte, hogy új burkolatokat építenek be azért, hogy elkerüljék a rövidzárlat kialakulását az új modelleknél.

Ratan Tata, a cég elnöke tavaly márciusban mutatta be a genfi autószalonon a Nano Európának szánt változatát, amely elvileg már 2012-ben elérhető lehet az öreg kontinensen.

Tata visszahívás tűz indiai Forster nano
Kapcsolódó cikkek