Cégvilág

Fotelre cseréli a fapadot az EasyJet

Az EasyJet vezetése változtat a működési modelljén, az üzleti ügyfelekre koncentrálva igyekszik növelni a haszonkulcsot és ezzel párhuzamosan emeli a jegyárakat.

Európa második legnagyobb fapados légitársasága a mostani bejelentés szerint valamivel "puhábbra cseréli a fapadot", amikor a jelenleg csak utasainak 18 százalékát kitevő üzleti utazókra koncentrál. A brit cég azzal igyekszik megkülönböztetni magát a piacvezető Ryanairtől, hogy a magasabb szolgáltatási szintet nyújtó business class utakat flexibilitással kombinálja - tudósít a Bloomberg, hozzátéve, hogy az elemzők elégedettek a tervekkel.

Az EasyJet azzal számol, hogy így emelkednek majd a jegyek átlagárai, az utazóknak viszont megéri majd a társaságot választani a kevésbé rugalmas Ryanairrel szemben. A cég a felszállást megelőző két óráig megengedi majd az utasoknak a repülőgépváltást és a jegy megrendelését megelőző egy-három hétben korlátlan számú módosítást tesz lehetővé.

Az EasyJet egyébként teljesített az adózás előtti profitra vonatkozó saját várakozását és tizenöt éves története során most először készül osztalékfizetésre a 2012-es évben. ugyanakkor a légitársaság úgy látja, hogy az idei első pénzügyi félévben nem emelkedik majd az egy ülésre jutó bevétel, ez pedig kissé elszomorítja a befektetőket.
 

jegyár fapados profit légitársaság Business Class Easyjet
Kapcsolódó cikkek