Cégvilág

Holnaptól új vezérei vannak a közmédiumoknak - AB-hez fordul az LMP

Másod nekifutásra csak sikerült megválasztani a közmédiumok vezetőit.

A köztévé élre Medveczky Balázst, a Magyar Rádió vezetői székébe Jónás Istvánt, a Duna Tv első emberének Ókovács Szilvesztert, az MTI vezérigazgatói posztjára Belénessy Csabát választotta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. A megválasztott vezetők munkaszerződése már péntektől él.

Az új kinevezettek 1,7 millió forintot fognak keresni. A fideszes delegáltak támogatták a jelölteket, a szocialista Kránitz László azonban nem, mert a jelöltek szinte kivétel nélkül jobboldali médiumokból érkeztek. Tudni kell: ugyanazokat az embereket jelölte a Médiatanács, akiket az első körben, de más-más posztra. „Ebből is látszik, hogy a múlt heti procedúra egy színjáték volt” – magyarázta Kránitz.

Az LMP pedig az Alkotmánybírósághoz fordult a médiaalkotmány ügyében, mert szerintük az sérti a vélemény- és szólásszabadságot. „Kizárólag Fidesz-delegáltakból álló médiatanács fogja eldönteni, hogy mi számít kiegyensúlyozott tájékozhatásnak, lehetőséget adva a kormánynak nem tetsző orgánumok elnémítására” – fogalmazott Karácsony Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Karácsony Gergely közmédiumok Alkotmánybíróság kránitz lászló médiaalkotmány
Kapcsolódó cikkek