Cégvilág

Komoly károkat okoz a cafeteria-szabályok módosítása

Komoly károkat okozhat a magyar vendéglátó-ipari szektornak, hogy a kormány azonos módon kezelné a hideg- és melegétkezési utalványt, s ezzel tulajdonképpen egy egységes ételutalványt hozna létre – véli a legnagyobb vendéglátó-ipari érdek-képviseleti szervezet, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI).

A szervezet közleménye szerint a cafeteriát szabályozó törvény hosszú évek óta preferáltan kezeli a melegétel-utalványt a hideggel szemben, ennek a hazai vendéglátásra gyakorolt pozitív hatása egyértelmű és markánsan érzékelhető. A hidegétkezési utalvány az elmúlt években pénzhelyettesítő, bérkiegészítő eszközként működött, míg a másik a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően az egészséges polgári étkezési kultúra elősegítését szolgálta.

A kormány által benyújtott törvényjavaslat azonban azonos módon kezeli ezen kétfajta juttatást, így a szerintük létrejövő egységes ételutalvány élelmiszer-vásárlásra és éttermi, munkahelyi étkezésre egyaránt felhasználható lesz. Ez a megoldás az MVI szerint olyan veszélyeket hordoz magában, amelyek már rövid távon is komoly károkat okozhatnak a szektornak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

étkezési jegyek cafeteria OKSZ válságadók utalványok
Kapcsolódó cikkek