Cégvilág

Magának képeztet szakembereket a kecskeméti Mercedes

Autóipari szakemberképzésről született stratégiai együttműködés a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Kecskeméti Főiskola között.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot dr. Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora és Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója írták alá.

A megállapodás középpontjában a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Kecskeméti Főiskola azon közös szándéka áll, hogy megvalósuljon a gyakorlatorientált duális főiskolai képzés. Ily módon a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara Magyarország legkiemelkedőbb felsőoktatási intézményévé válhat az autóipar igényeinek megfelelő kiváló szakemberek képzése terén.

Az együttműködők szándéka szerint ehhez erőforrásaikat együttesen használnák. A tervek szerint a gépészmérnök szak járműgyártási szakirányának bevezetése után hosszútávon járműtanszék kialakítására is sor kerül majd. A képzési koncepciót a partnerek közösen fogják kidolgozni. Ezen felül a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. sokrétű segítséget nyújt majd a hallgatók szakmai fejlődéséhez, például a vállalat szakemberei és vezetői aktív közreműködésével tartott gyakorlatorientált szakszemináriumok formájában.

 

képzés Kecskeméti Főiskola oktatás együttműködés Mercedes Kecskemét Mercedes-Benz
Kapcsolódó cikkek