Cégvilág

Milliók alhatnak el az Apple miatt

Az Apple honlapján tájékoztatja felhasználóit, hogy az iPhone és bizonyos iPod modellek esetében gondot jelenthet a téli időszámításra történő átállás.

Az Egyesült Államok vasárnapról hétfőre virradóra tér át a téli időszámításra, ezt azonban az Apple termékei csak részlegesen észlelik. Az iPhone-ok és egyes iPod típusok ugyan automatikusan átállnak az új időszámításra, de a változást nem érvényesítik az ébresztési funkcióban, így az amerikai felhasználók egy órával később ébredhetnek, ha ezekre a készülékekre bízzák magukat – jelenti az AP.

Az Apple azt javasolja, hogy a felhasználók időben töröljék a korábbi ébresztési beállításokat és csak a minden nap esedékes ébresztést használják, mivel a hiba az ismételt beállításnál is jelentkezik, ha valaki például úgy dönt, hogy csak minden munkanapon kér ébresztést.

A hiba egyébként az Európában és Ausztráliában értékesített eszközökön is jelentkezett, itt a kelleténél egy órával korábban ébresztettek az iPhone-ok. Az Egyesült Államokban viszont most egy órával később szólalhatnak meg az ébresztő órák, mivel az időszámítások váltásának a logikája itt fordított.

téli időszámítás Apple ébresztés Ipod iPhone
Kapcsolódó cikkek