Cégvilág

Régiós hatalomra tör a Sziget - A VOLT és a Balaton Sound is a cégé

A Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzett econet.hu Nyrt. tegnap 51 százalékra növelte a részesedését a Sziget Kft-ben. Ezzel párhuzamosan a Sziget Kft. is bővült, az eddig 50 százalékban a tulajdonában lévő Balaton Sound és VOLT Fesztivál másik 50 százalékát is megszerezte, ezzel megerősítette a legnagyobb hazai fesztiválszervezői pozícióját.

Az econet.hu Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló médiavállalata, az EST Media Group Kft. (EMG) 2010. november 29-én teljesítette a 2013-ig, a 75 százalékos részesedés megszerzéséig tartó Sziget Kft. felvásárlási folyamat esedékes, 1,45 milliárd forintos részét, és ezzel, illetve 500.000 darab 211 forintos elszámoló árú econet.hu átadásával a korábbi 26 százalékos részesedését 51 százalékosra növelte a Sziget Kft-ben.

Ezzel egyidejűleg a Sziget Kft. is bővült, az eddig 50 százalékos a tulajdonában álló Balaton Sound és VOLT Fesztivál másik 50 százalékát is megszerezte, ezzel megerősítette a legnagyobb hazai fesztiválszervezői pozícióját.
 
A Sziget Kft. tulajdonosi szerkezete is változott, az 51 százalékos EMG rész és a Gerendai Károly és Takács Gábor érdekeltségében lévő 39 százalékos rész mellett 10 százalékkal megjelentek a cégben a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound korábbi 50 százalékos tulajdonosai. A Sziget Kft. szakmai irányítása is kibővült, a céget ezentúl Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert szakmai teamje vezeti. 

 
Az EMG az akvizíciót az anyavállalata, az econet.hu Nyrt. 2010. november 22-én 120 forintos kibocsátási árfolyamon elhatározott alaptőke-emeléséből tegnap befolyt 1,2 milliárd forintból, illetve egy 300 millió forintos rövid lejáratú kölcsönből finanszírozta. Balázs Csaba az econet.hu elnök-vezérigazgatója kiemelte: „A 2007-ben megkezdett akvizíciós folyamat számunkra és a befektetőink számára is legfontosabb lépéséhez érkeztünk, hiszen mától a Sziget többségi tulajdonosai vagyunk. A korábbi megállapodás értelmében a Sziget menedzsmentjének érdekeltsége is fennmarad, a közösen kitűzött célok elérése érdekében, megőrizve az értékeket, és keresve a sikeres bővítési lehetőségeket.”

 

részvény Sziget Balanaton Sound Est Media EMG VOLT fesztivál
Kapcsolódó cikkek