Cégvilág

Az EMFESZ megerősítette, a Dunacent cáfolta a tartozást

Közel 3 milliárd forint lejárt tartozást követel Pomázi Csaba cégein az EMFESZ Kft., ám a legjelentősebb Pomázi cég, a Dunacent tagadja, hogy tartozna.

Lapunk már korábban beszámolt arról, hogy Dunacentnek, Pomázi Csaba cégének állítólag 2,8 milliárd forint lejárt tartozása van az EMFESZ-szel szemben, amely felszámoltatná adósát. Érdeklődésünkre a Dunacent ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy cége nem tartozik az EMFESZ-nek.

Az EMFESZ szerdán kiadott közleményében azt írta, közvetlen tartozás és cégcsoporton belüli kezességvállalás útján közel 3 milliárd forint lejárt tartozása van Pomázi Csaba cégeinek: a Dunacent Kft-nek, Energott Kft-nek, az Alfa-Nova Kft-nek, a Szegedi Hőszolgáltató Kft-nek az energiaszolgáltató felé.

Az EMFESZ jogos követelése érvényesítése érdekében az EMFESZ Kft azonnali hatállyal valamennyi polgári- és egyéb jogi eszközt - ideértve többek között a készfizető kezességek érvényesítését, a felszámolási eljárások megindítását, a finanszírozó bankok értesítését – igénybe vesz.

" A fenti társaságok - amelyek Szekszárd, Szolnok, Szeged, Székesfehérvár, Dunaújváros, Tatabánya, Győr távhőszolgáltatását biztosítják - súlyos és rosszhiszemű szerződésszegő magatartása megnehezíti az EMFESZ Kft hosszú távú gázvásárlási szerződéseinek előfinanszírozását" - írja a közlemény.

 Az EMFESZ jelenleg 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi, 6000 kkv és több száz ipari fogyasztót lát el kedvezményes áron földgázzal. A kialakult helyzetről az EMFESZ Kft tájékoztatta a Magyar Energia Hivatalt, valamint a gyors és hatékony megoldás érdekében kormányzati segítséget kért" - írja a kft.

felszámolási eljárás emfesz Energott energia Szegedi Hőszolgáltató Pomázi Csaba tartozás Alfa-Nova Dunacent
Kapcsolódó cikkek