Cégvilág

Dolgozóknak osztott részvényt a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. az igazgatóság döntése értelmében a társaság saját részvényeiből 17338 darab törzsrészvény adott át a bónuszrészvény program jogosultjai és a kimagasló teljesítményt nyújtó alkalmazottak részére – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A gyógyszergyár egyben bejelentette, hogy – hasonlóan az előző napokhoz - 8777 darab saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban, így a társaság saját állománya csoport szinten 60603 darabra nő.

A gyógyszergyár a napokban azt is bejelentette, hogy átfogó és hosszú távú licenc-, illetve együttműködési szerződést kötött a Mochida Pharmaceutical Co. Ltd.-vel. A szerződés értelmében a Mochida hozzájárul a magyar cég bioszimiláris termékeinek fejlesztési költségeihez, és ezért kizárólagos jogokat kap Japánban e termékek saját márkanév alatt történő értékesítésére és disztribúciójára. A megállapodásnak megfelelően a Mochida egyösszegű kifizetéseket teljesít, valamint a termékek piaci bevezetését követően a árbevételhez kötött royaltyt fizet a Richternek.

részvény saját részvény vásárlás gyógyszeripar Mochida bioszimiláris Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek