Cégvilág

Több száz embernek mond búcsút a Yahoo!

Az alkalmazotti gárdájának mintegy 5 százalékától válik meg a Yahoo! internetes vállalat, amely 600-700 főt érint –jelenti az AP hírügynökség a céghez közel álló forrásra hivatkozva. Ez a negyedik nagyobb léptékű elbocsátás a Yahoo!-nál az elmúlt három év alatt.

Mintegy 600-700 alkalmazottat küld el a Yahoo! internetes portált és katalógust működtető vállalat. Ez a teljes 14100 fős alkalmazotti gárda 5 százalékát jelenti. Ez már a negyedik nagy létszámot érintő elbocsátás a vállalatnál. A leépítés a Yahoo! webes tartalomért – Yahoo! hírszolgálatért, e-mail-rendszerért, sport és pénzügyi oldalakért - felelős gárdáját érinti.

Az első két elbocsátási hullámot Carol Bartz, vezérigazgató felügyelte, akit azért szerződtettek a vállalathoz, hogy fellendítse a gazdasági válságban és az erős versenyben igencsak lemaradó Yahoo!-t.

Yahoo Inc.-t eredetileg a Stanford Egyetem két diákja, David Filo és Jerry Yang alapította 1994 januárjában. 1995 márciusa óta részvénytársaságként működik. Központja a Kalifornia állambeli Sunnyvale-ben van. A Yahoo! 2009-es 6,46 milliárd dollárra rúgó árbevételének 88 százaléka marketing tevékenységből származott, amelyből a legnagyobb részt a keresőoptimalizálás teszi ki.

keresőoptimalizálás elbocsátás Yahoo Jerry Yang Google leépítés bartz
Kapcsolódó cikkek