Cégvilág

Segíti a gazdaságot a rehabilitáció

Csak orvosi rehabilitációt támogatnak az Új Széchenyi-terv egészségügynek jutó 13 milliárd forintjából, szól az ukáz, ám sokan tartanak attól, hogy wellnessközpontokhoz is gurulnak uniós forintok.

Régiónként egy konzorcium kap a pénzből, ám a központi régió kimarad. Biztos nyerők a pszichiátriai, a kardiológiai intézetek és a szenvedélybetegek talpra állítására vállalkozók. Mivel a 350-400 ezer rokkantnyugdíjas fele aktív korú, cél, hogy többségük ismét munkába álljon.

Ari Lajos, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) elnöke szerint nem elég meggyógyítani egy betegséget, a beteget vissza kell juttatni a társadalomba, a munkájába. A 350-400 ezer rokkantnyugdíjas fele aktív korú, ezek jó része bizonyára rehabilitálható, ami – különösen az elöregedő társadalomban – a gazdaság beindulása szempontjából létkérdés. Persze ez – a szemléletváltás mellett – olyan technikai fejlesztéseket is igényel, amelyek lehetővé teszik a fogyatékkal élők közlekedésének, munkavállalásának feltételeit.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

támogatás egészségügy rehabilitáció ÚSZT
Kapcsolódó cikkek