Cégvilág

Vércukorellenőrzés a neten - Új honlap indult

Az interneten keresztül otthonról is ellenőriztetheti orvosával vércukoradatait az a felhasználó, aki regisztrál Dcont.hu oldalon.

Az ingyenesen használható telemedicinás rendszer képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.

Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de a felmérések szerint  csak minden ötödik ember tudja is ezt magáról. A legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára, holott kizárólag a vércukorszint napi többszöri ellenőrzése és lejegyzése, rögzítése adhat megbízható támpontot a kezelőorvosoknak a páciensek egészségi állapotának pontos felméréséhez.

Ebben hozhat áttörést az internetes rendszer, amely alkalmas a diabéteszben érintettek vércukorszint-adatainak online rögzítésére. A rendszer nagymértékben megkönnyítheti a betegek életét, hiszen használatával a naponta többször mért vércukor-adatok egy elektronikus nyilvántartásba kerülnek, ahonnan a felhasználón kívül az orvos, vagy akár a meghatalmazott gondozó is letöltheti azokat.

Az ingyenes szolgáltatás használatával a beteg biztonságosabban és rendszerezettebben követheti nyomon vércukorszintjét és szénhidrát-anyagcseréjét, többé nincs szükség kézzel írt vércukornaplóra, a rendszer diagrammok és tendencia táblázatok segítségével jeleníti meg a kívánt adatokat. Az oldal használata az orvosok számára is számos előnnyel jár, hiszen hatékonyabbá teszi a viziteket, több idő jut az adatok elemzésére, jobban felismerhetők az esetleges rendellenességek, és folyamatosan minden korábbi adat lekérdezhető online. 

Dcont.hu vércukor ellenőrzés telemedicina
Kapcsolódó cikkek