Cégvilág

Éppen egy évet csúszik a CET átadása

A legújabb bejelentés szerint ez év augusztus 20-án nyitnák meg a Central European Time (CET), azaz közép-európai idő elnevezésű komplexumot. Márton Imre, a Porto Investment ügyvezető igazgatója szerint az átadás idejét még az befolyásolhatja, hogy a hiányzó közműszerződéseket mikor tudják megkötni.

A 8,5 milliárd forintos komplexum eredetileg 2010 augusztusában készült volna el – PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto Invest Kft. fejlesztéseként. Ám a kedvezőtlen időjárás miatt erősen csúsztak a munkálatok. Tavaly szeptemberben már október végi átadást emlegettek, ez év januárban pedig tavaszi nyitásról szóltak a hírek.

Emlékezetes, hogy időközben nézeteltérés alakult ki a beruházók és a főváros vezetése között. Múlt pénteken a fővárosi gazdasági bizottság ülésén is vita pattant ki a beruházás szerződéseivel, valamint a közműszerződések megkötésével kapcsolatban. A kivitelező és a főváros szinte csak abban értett egyet, hogy közös munka során kell ez utóbbiakat megszerezni, de arról már vita folyt, hogy a csúszás miért alakult ki – tudatta a távirati iroda.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes szerint az előző városvezetés által kötött konstrukcióban lényegében a főváros „a nyakába vette az üzleti kockázatokat”. Mint mondta, a főváros azért is nehéz helyzetben van, mert mindeddig nem tekinthettek bele két a beruházó által kötött szerződésbe, így a generálkivitelezői és a finanszírozási megállapodások tartalmát nem ismerik. Márton Imre közölte: a Porto nem zárkózik el az említett szerződések ismertetésétől.

cet Bagdy Gábor Porto Investment
Kapcsolódó cikkek