Cégvilág

Hoppon marad a Megasztár győztese

Bár január elején több híradásban is szerepelt, hogy a Megasztár 5 győztesének beígért utat decemberi csődje ellenére az Aeroviva Utazási Iroda fogja szervezni, nemrégiben az iroda módosított ígéretén.

Az Aeroviva január eleji ígérete - miszerint a csőd ellenére megszervezi a tehetségkutató nyertesének útját - meglepte az utaztatói szakmát, hiszen az MKEH Kereskedelmi, Piacfelügyeleti, Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság Idegenforgalmi Hatósági Irodája még a csőd napján visszavonta az utazási iroda engedélyét.

Mostanra azonban már az Aeroviva is módosított. Az iroda január 19-i levelében arról tájékoztatta a TV2-t, hogy engedély hiányában mégsem áll módjában az utat megszervezni – tájékoztatta a Turizmus Panoráma Bulletint Koltay Tamás, a TV2 szóvivője. Hangsúlyozta azonban, hogy a nyertes Tolvai Renátát – aki az utazási lehetőséget átadta szüleinek – kár nem éri, a csatorna megegyezési szakaszban van az egyik utazásszervező céggel.

Az Aeroviva Holidays december 21-én honlapján közölte, hogy megpróbálták elkerülni a csődöt, ám ez nem sikerült. A társaság vagyoni biztosítéka 494 millió forint, ebből az összegből elsődlegesen az utazás megkezdése után szükséghelyzetbe került utasokért teendő intézkedések, valamint a kényszerű kinntartózkodás költségeit kell fedezni.

Ha ezek után maradt volna a biztosítékból, akkor abból kártalaníthatják azokat az utasokat, akik csak később indultak volna, de befizették a részvételi díjat vagy az előleget az utazási irodának. Csak az első két nap 400 károsult jelentkezett. Azonban, ahogy arról korábban beszámoltunk, az utasok felének kártalanítására sem lett elég a biztosíték, s a rendőrség is nyomozást indíttt a cég ügyében.

TV2 vagyoni biztosíték idegenforgalom tehetségkutató aeroviva utazás utazási iroda
Kapcsolódó cikkek