Cégvilág

Íme, az első húsevő bútorok - Fotók

James Auger és Jimmy Loizeau igencsak provokatív ötletet valósított meg a húsevő bútorokkal: ezek a berendezési tárgyak ugyanis az általuk elfogott legyekből generálnak energiát és ezzel működtetnek berendezéseket.

A húsevő bútorok működési elve igen egyszerű: mindegyiken található egy hagyományos légypapír, ami magához csalogatja és foglyul ejti az ízeltlábúakat.

A rovarokat azután egy kis automata beledobja egy speciális üzemanyagcellába, amely az szerves anyagokból energiát fejleszt. Az elektromosság azután faliórát, lámpát vagy más, energiát igénylő berendezést működtethet, attól függően, hogy mire futja Auger és Loizeau fantáziájából – írj az NPR.

A működési elv eddig jól bevált: a tervezőpáros által legyártott falióra például nyolc légy elfogyasztásával tizenkét napig működik. A húsevő dohányzóasztal már érdekesebb: az asztalba épített órát ugyanis elvileg egerekből szerzett energia működteti – a rágcsálókat sajttal csábítják fel az asztal lábára, ahol azután a berendezés felszeleteli és üzemanyaggá alakítja őket.

üzemanyag húsevő automata óra robot bútor
Kapcsolódó cikkek