Cégvilág

Már tizenketten haltak meg influenzában

A múlt héten a megelőző héthez képest másfélszeresére nőtt az influenzás megbetegedések száma, 57 ezer beteg kereste fel az orvosokat - tájékoztatott Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ főosztályvezetője.

Eddig tizenketten vesztették életüket a fertőzéssel járó szövődményekben, többségüknél a H1N1 vírust mutatták ki, de súlyos fertőzést okoz a B vírus is. Még most is érdemes védőoltást kérni, aminek hatása 10 napon belül védettséget ad.

Egyre több kórházban rendelnek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat, a múlt héten ez hatvan intézményben történt meg. A betegek közül sokan kerülnek kórházakba és szorulnak gépi lélegeztetésre, mivel a vírus a tüdőt is megtámadja.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Egészségügyért Felelős Államtitkárság pár forint ellenében felajánlotta a kórházaknak az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet raktáraiban lévő lélegeztető gépeket és influenza kezelésére szükséges gyógyszerkészleteket. Szócska Miklós államtitkár korábban azt mondta lapunknak, hogy a felajánlással élnek is az intézmények, hiszen az influenza miatt egyre többen kerülnek be hozzájuk, ami jelentősen megnöveli a költségeiket

Csohán Ágnes H1N1 influenza Szócska Miklós
Kapcsolódó cikkek