Cégvilág

Először vásárolt be külföldön a Facebook

A Facebook felvásárolta a mobil alkalmazásokat fejlesztő Snaptu vállalatot, amellyel előzőleg már partnerségi megállapodást kötött.

A Snaptu elsősorban különböző, mobiltelefonra optimalizált alkalmazásokat fejleszt, többek között a világ legnagyobb közösségi portálja számára is. A Facebook for Feature Phones alkalmazás jelenleg mintegy 2 500 készülékre képes optimalizálni és a Snaptu weboldalán olvasható közlemény szerint a Facebook tulajdonaként a cég hatékonyabban folytathatja fejlesztéseit - írja a TechCrunch.

A 2007-ben alapított, londoni központú Snaptu önálló pályafutása ezzel tehát véget ért, miután a Facebook a becslések szerint mintegy 60-70 millió dollárért felvásárolta.

A Snaptu annak ellenére mondott igen az ajánlatra, hogy a közelmúltban 6 millió dollárnyi kockázati tőkét gyűjtött a Carmel Ventures és a Sequoia Capital cégektől és többek között a LinkedInnel is együttműködési megállapodást kötött. A Snaptu megvásárlásával a Facebook első külföldi akvizícióját hajtotta végre, ebben az évben ez a negyedik cég, amelyet a portál felvásárol.

mobiltelefon fejlesztő közösségi portál akvizíció Facebook
Kapcsolódó cikkek