Cégvilág

Nemzeti kézhigiénés kampány indul

Hazánkban évente 90 ezer kórházi fertőzés fordul elő, amelyek átlagosan 4 nappal hosszabbítják meg a költséges kezelést. Pedig az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések 50-70 százaléka megelőzhető.

Az úgynevezett „infekciókontroll”, vagyis a fertőtlenítés, a sterilizálás, a védőeszközök használata és az olyan egyszerű módszerek, mint a kézmosás, segíthetnek a kórházi fertőzések elkerülésében - tájékoztatott az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések túlnyomó többsége ugyanis a beteget ellátó személyzet kezéről kerülhet át egyik betegről a másikra. Ezért az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésében a kézhigiéne az egyik legfontosabb elem.

A kézhigiéne fontosságára hívja fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO)  Ments Életeket: Moss Kezet programja.  Ehhez kapcsolódva indította útjára az Országos Tisztifőorvosi Hivatal  a „Nemzeti kézhigiénés kampányt”. A cél, hogy egyre kisebb kockázatot jelentsenek az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések, és az ebből következő halálesetek számát a lehető legalacsonyabbra szorítsák. Az ANTSZ honlapján (www.antsz.hu) elérhető a WHO kézhigiéne oktató diasor a WHO kézhigiénés irányelvelvéről.

Világgazdaság Online-->

Ments életeket: Moss kezet OTH
Kapcsolódó cikkek