Cégvilág

Renault-gate - Kém nincs, hatalmas informátori díj van

Francia lapjelentés szerint a Renault jelentős összeget fizetett ki egy informátornak azért, hogy kiderítse, ki tehető felelősség az állítólagos ipari kémkedésért. Ugyanakkor a legfrissebb hírek szerint nem is történt kémkedés, az ügy belső leszámolás kapcsán pattant ki.

Egy belső vizsgálatból és különféle számításokból az tűnt ki, hogy egy közvetítőként megbízott magándetektív negyedmillió eurót fizetett a kémkedési ügy informátornak - közölte a konszern jogásza, Jean Reinhardt az AFP-vel.

A Le Canard Enchainé francia bulvárlap szerint az informátor 200 ezer eurót követelt a munkájáért és 900 ezer eurót azért, hogy írásos bizonyítékokat hozzon a feltételezett ipari kémkedésre vonatkozóan.

A Renault idén januárban felmondott három menedzserének, azt állítva, hogy a cégvezetők közreműködtek az elektromos autók gyártására vonatkozó ipari titkok megszerzésében. A francia nyomozóhatóságok viszont egyelőre nem találtak bizonyítékot a kémkedésre, és nem lelték meg az állítólagos svájci bankszámlákat sem, amelyeken keresztül a feltételezések szerint fizettek az ellopott adatok után. A Renault ennek kapcsán közölte: ha valóban kiderül, hogy a vállalat manipuláció áldozata lett, akkor visszahelyezik állásukba az elbocsátott menedzsereket, és kártalanítják őket.

ipari titok informátor Renault kémkedés bankszámla kém
Kapcsolódó cikkek