Cégvilág

Az IPM kiadója a Figyelő új tulajdonosa

2011. május elsejével a Word Communications tulajdonába kerül a Figyelő. A Sanoma Media Budapest Zrt. meghívásos pályázat útján értékesítette az üzleti hetilapot - áll a kiadó közleményében.

Az aláírt szerződés a Figyelő hetilap valamint a hozzá kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról szól. A Word Communications 2011 májusától veszi át a Figyelőt; a hetilap hirdetési felületeit 2012. év végéig változatlanul a Sanoma Media Budapest értékesíti.

Vajdics Enikő, a Word Communications ügyvezető igazgatója a Figyelő megvételével kapcsolatban kiemelte, céljuk egy független, megbízható gazdasági hetilap kiadása és fejlesztése. Ebben támaszkodni kívánnak a Figyelő több évtizedes hagyományaira, jól képzett szerkesztőségi gárdájára.

A Sanoma Media Budapest Zrt. 2010 októberében jelentette be, hogy értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait, meghívásos tender formájában. A pályázatok elbírálásánál alapvető szempont volt a hetilap és a fent említett tevékenységek folyamatos működtetése, a szerkesztőség független működésének biztosítása, valamint a lap mértékadó arculatának megtartása és további megerősítése.

A Word Communications
A Word Communications magyar tulajdonban levő médiavállalkozás, 2002-ben alakult. Elsősorban az IPM (Interpress Magazin) kiadójaként ismert. Emellett  gondozásában jelenik meg a Családi Lap és a Digitális Fotó című magazin. A társaság árbevételének (168 millió forint) negyede származik hirdetésből. Tavalyi üzemi eredménye mínuszos volt.

Ennek tükrében kissé túlzottnak tűnik a sajtóban megjelent százmilliós vételár.

Sanoma word communications Figyelő ipm
Kapcsolódó cikkek