Cégvilág

"Mintha átlagos lenne, de halkabb" - Íme, a Világ Év Autója

A mai napon, a New York-i Nemzetközi Autókiállításon kihirdették, hogy a 100 százalékban elektromos hajtású, zéró-emissziós Nissan LEAF lett 2011-es "Világ Év Autója", ezzel maga mögé utasítva a BMW 5-ös szériát és az Audi A8-at.

"Nagy öröm számunkra, hogy világ első nagy szériában gyártott elektromos autó, a Nissan LEAF nyerte el a rangos 2011-es Világ Év Autója díjat" - mondta a Nissan elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn.

A World Car Awards szervezet zsűrije megjegyezte, hogy "a LEAF a híd a Nissan merész elektromos világába. Ez az ötüléses ferdehátú a világ első elektromos autónak tervezett, nagy szériában gyártott autója. A Nissan adatai szerint hatótávolsága teljes töltöttség esetén 160 kilométer felett van, 8 óra alatt lehet 220 voltos áramforrásból feltölteni, és nem bocsát ki kipufogó gázokat.

Alacsony súlypontja kivételes kanyarvételi tulajdonságokkal vértezi fel, és szinte teljesen mentessé teszi az alulkormányozottságtól. Mi a jó hír? Pont olyan érzés, mint egy hagyományos autó, csak csendesebb annál."

A Világ Év Autója megmérettetés 2004-ben indult útjára, és nyertesét ázsiai, európai és amerikai szakújságírókból álló zsűri választja.

A Nissan LEAF már megvásárolható Japánban, az Egyesült Államokban, és egyes európai országokban, majd 2012-ben a világ további piacon válik elérhetővé.

Nissan Carlos Ghosn elektormos világ év autója LEAF díj
Kapcsolódó cikkek