Cégvilág

Tíz év után újranyitja francia üzletei a Marks&Spencer

Nagy Britannia egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Marks&Spencer bejelentette, hogy tíz évnyi szünet után ismét üzleteket nyit Franciaországban. Az első üzlet még idén megnyílik a párizsi Champs-Élysees-n.

A brit Marks&Spencer (M&S) ismét üzleteket nyit Franciaországban, a tervek szerint ruházati és élelmiszerboltok is lesznek. Az AFP tájékoztatása szerint az M&S már megállapodott helyi partnerével néhány Simply Food (a M&S élelmiszerlánc márkája) nyitásáról a francia fővárosban. A társaság több kiadó helyiséget is keres. Az új üzletek nyitásával elindul a M&S webshopjának francia változata is, amelyen euróban tüntetik fel az árakat, s így országszerte elérik a vásárlókat.

A M&S 2001-ben jelentette be, hogy kivonul Európa több országából; összesen 38 üzletet zártak be, ebből 18-at Franciaországban, ahol mintegy 1700 főt foglalkoztattak. Marc Bolland, a vállalat vezérigazgatója szerint a márka ismertsége igen nagy Franciaországban, s az online üzlettel nagyobb vásárlói réteget tudnak elérni, mint egy évtizeddel ezelőtt.

A legelső M&S üzlet Párizsban, a karácsony előtti kiskereskedelmi csúcs előtt nyílik meg. A vállalat egyébként mintegy 700 boltot működtet az Egyesült Királyságban, s 300-at további negyven országban.

Magyarországon a Marks&Spencer termékek forgalmazásának kizárólagos tulajdonosa az S-Modell kereskedelmi Zrt., amely tíz M&S üzletet tart fenn, ebből nyolcat Budapesten.

üzletbezárás Mark&Spencer 2011 M&S 2001 Franciaország élelmiszerlánc kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek