Cégvilág

Célegyenesben a második ütem

Hankook: dupla kapacitással évi 11 millió gumiabroncs készülhet Rácalmáson

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának második üteme augusztusban készül el, a két ütem megvalósítására 550 millió eurót, mintegy 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a dél-koreai gumiabroncsgyártó cégcsoport – tudta meg a távirati iroda.

Fridrich Tamás, a mérnökség részlegvezetője, a beruházás vezetője arról számolt be, hogy a második ütem beruházási munkálatai 80 százalékban elkészültek, az 56 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok kivitelezésén az utómunkálatokat végzik. Roy Katalin, a vállalat magyarországi kommunikációs menedzsere elmondta, a fejlesztéssel megduplázódik a gyár kapacitása, és évi 11 millió gumiabroncs kerül ki az európai piacokra, ez a Hankook Tire globális termelésének 13,7 százaléka lesz az eddigi 7,5 százalékkal szemben. A bővítéssel 400 új munkahelyet is teremtett a társaság, az új dolgozókat már felvették, így 1900-ra nőtt a foglalkoztatottak száma.

Az alkalmazottak egy részét egy dunaújvárosi szakközépiskolával, valamint öt regionális munkaügyi központtal együttműködve a cég maga képezi ki. Eddig több mint 500 regisztrált munkanélküli végezte el a négy hónapos tanfolyamot, s szerzett abroncsgyártó OKJ-s képesítést. Az oktatás az idén is folytatódik. A vidéki szakemberek elhelyezésére munkásszállót épít a gyár. A nyárra elkészülő szálló a háromcsillagos hoteleknek megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújt majd lakóinak.

A gyár bővítésével a termékskála is gazdagabb lesz: többek között a prémium kategóriás autókhoz defekttűrő abroncsokat is készítenek majd Rácalmáson.

Rácalmás második ütem gyár abroncsgyártó abroncs üzem Hankook
Kapcsolódó cikkek