Cégvilág

Európa legjobb cégei: Magyar vállalkozás is nyert

Magyar cég, a Panda Hotel nyerte az Európai Vállalkozási Díjat a "Felelős és befogadó vállalkozás" kategóriában. Az elismeréseket Törökország, Hollandia, Svédország, Olaszország és Magyarország pályázói vehették át a Magyar Nemzeti Galériában.

Immár ötödik alkalommal hirdette meg tavaly az Európai Bizottság a pályázati felhívást a kontinens legjobb és leginnovatívabb kezdeményezéseinek elismerésére. A kiírásra 29 országból 399 pályázatot nyújtottak be, a nemzeti nyertesek közül 12 projekt - köztük Magyarországról a Panda Hotel képzési és foglalkoztatási, továbbá a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara energiahatékonysági programja jutott be a fináléba.

Az Európai vállalkozói Díj célja, hogy országos, regionális vagy helyi szinten kimagasló módon népszerűsítették a vállalkozói létformát és a kisvállalkozásokat - mondta a budapesti ünnepségen Antonio Tajani vállalkozási és ipari biztos. Az európai versenyképesség növelésében a minőségre kell helyezni a hangsúlyt és az innováció felé kell
elmozdulni - tette hozzá a díjat patronáló bizottsági tag.

Cséfalvay Zoltán nemzetgazdaságért felelős államtitkár szerint mind a két döntőbe került magyar vállalkozás remek pályázatot nyújtott be. A Panda Hotel példája azt bizonyítja, hogy hátrányos helyzetben lévő munkavállalók számára is lehet munkahelyet teremteni, és modelljük európai szinten is elismerést kapott.

Nyertesek kategóriánként

Nagydíj: a Barcelona Activa vállalkozási központja kapta, eddig több mint 134 ezer vállalkozót készített fel és 6 ezer új cég létrehozásában segédkezett.

Vállalkozói szellem támogatása: a törökországi Düzce Egyetem lett a nyertes hátrányos helyzetű csoportok méhtartásra és méztermelésre való kiképzését szolgáló projektjével.

a szakértelembe: Hollandiából az egyetemisták vállalkozói képzését szolgáló amszterdami oktatóközpont kapta az első díjat.

Az üzleti környezet fejlesztése: Svédországból az Uppsalai Regionális Tanács vállalkozást ösztönző e-kereskedelmi és innovatív mikro-befektetési rendszere lett az első ebben a kategóriában.

A vállalkozások nemzetközi működésének támogatása: az olaszországi Prato kamarája végzett az első helyen azzal a projektjével, amely a helyi üzletek nemzetközivé tételét segíti a termék-kísérletezés ösztönzésével, prototípusok létrehozásával, nemzetközi eseményeken és vásárokon való bemutatásával.

Felelős és felelősségteljes vállalkozás: magyar nyertese a kategóriának a Hotel Panda, amely Budapesten egyedi képzési és foglalkoztatási modellt alkalmaz fogyatékkal élő emberek üzleti világba integrálására.

Cséfalvay Európai vállalkozói Díj üzleti környezet befektetés panda hotel
Kapcsolódó cikkek