Cégvilág

Íme, a Microsoft GarázsProjektje

Megkezdődtek az első üzleti képzések a Microsoft Magyarország januárban indított GarázsProjekt programjában, amelynek célja, hogy segítse a piacképes szoftveres ötletek termékekké vagy szolgáltatásokká alakítását, az életképes prototípusok vállalkozássá fejlesztését.

A Microsoft különféle módszerrel segíti a start upokat, de enynyire korai fázisban még soha nem kapcsolódott be az ötletek megvalósításába. Ezért a programra csak magánszemélyek jelentkezhettek.

A közel száz jelentkező anyagából kiválasztott 15 projektötlet gazdái igény szerint üzleti és technológiai képzést, illetve konzultációt kapnak a Microsofttól. Az üzleti képzés az egyszerűbb, hiszen itt mindenkinek azonos tematikát lehet kínálni; a műszaki konzultációs igények viszont projektről projektre lényegesen eltérhetnek. Más a résztvevők tudásszintje, tapasztalata, más technológiával akarnak fejleszteni, és ennek megfelelően eltérők az igényeik.

A program első szakaszának a lezárása május végére várható. Addigra két-három olyan prototípust szeretnének tető alá hozni, amely mellett ott az üzleti és marketingterv is, amely készen áll arra, hogy termék legyen belőle, sőt amelyre már életképes céget is lehet alapozni. A Microsoft a cégalapításban is segít, majd az így létrehozott vállalkozást bevonják a szoftveróriás másik – a kezdő vállalkozások megsegítésére létrehozott BizSpark – programjába.

Várakozások

A Microsoftnál elégedettek lesznek azzal, ha két-három ötlet eljut a megvalósulásig. A jelentkezők között többen is vannak, akik nem csak a magyar piacban, hanem külföldi lehetőségekben is gondolkodnak. A GarázsProjekt kiértékelésére körülbelül egy év múlva kerülhet sor, amikor a résztvevőkkel közösen átveszik, hogy mi volt jó, és mit lenne érdemes másképp csinálni. Ha a program sikeres lesz, a Microsoft elterjesztheti azt más országokban is.


képzés garázsprojekt konzultáció start up bizspark Microsoft
Kapcsolódó cikkek