Cégvilág

Ingyenes szűrővizsgálatok a Richter Egészségvárosban

Folytatja az ingyenes szűrővizsgálatok támogatását a Richter Gedeon Nyrt. A két éve kezdeményezett Egészségváros program e hét szombaton Kalocsára látogat, ahol szabadtéri ingyenes családi programsorozat mellett szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal, színpadi műsorral várják az érdeklődőket.

Az egész napos eseményen prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérést kérhetnek a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett az egészségügyi tanácsadásokon csontritkulás, Alzheimer-kór, alvászavar, memóriazavar, ízületi-, gyomor-és onkológiai fájdalmak, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésre áll egész nap. Emellett gyógytorna gyakorlatokat tanulhatnak és végezhetnek az érdeklődők, illetve elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson, patikai „Kérdezze gyógyszerészét!” tanácsadáson is részt vehetnek, melynek során a patikákban is népszerű testtömegindex mérést is elvégezhetik az egészségükért minél többet tenni akarók.


Felmérések bizonyítják, hogy az életmód legalább 40 százalékban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért fontos hangsúlyozni az egyéni felelősség szerepét az egészségmegőrzésben. A magyar lakosság körében a legtöbb megbetegedést az érrendszeri problémák okozzák. A férfiaknál a prosztatarák és a keringési rendellenességek, a nőknél a mellrák, a méhnyakrák illetve a csontritkulás a vezető halálozási ok. Számos olyan betegség létezik azonban, amely a két nemet egyforma arányban érinti, ilyen például a cukorbetegség.

Magyarországon legalább 500-600 ezer embert érint a diabétesz, és legalább félmillióra becsült a fel nem ismert betegek száma. A betegség tünetei lassan alakulnak ki, gyakran a már kialakult szövődmények kapcsán diagnosztizálják. A diabétesz mintegy 10-15 évvel lerövidíti a várható életkort, és nagyon magas a súlyos szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága, mivel a magas vércukorszint károsítja a kis- és nagyereket. A diabéteszhez köthető látásromlás, veseelégtelenség, magas vérnyomás, szívinfarktus, szélütés, idegrendszeri károsodás, érszűkület, végtagamputáció megfelelő kezeléssel megelőzhetőek. A már kialakult szövődmények esetében pedig lassítható, megállítható a további romlás. 40 éves kor felett évente legalább egyszer érdemes megmérni a vércukorszintet.
 

Világgazdaság Online-->

Richter Egészségváros Kalocsa
Kapcsolódó cikkek