Cégvilág

Kifesteni olcsó - Jól hasít a legnagyobb festékgyártónk

A hanyatló barkács- és stagnáló festékpiacon is némiképp növelni tudta árbevételét a Poli-Farbe. Hazánk legnagyobb festék- és vakolatgyártó vállalata formaldehidmentes falfestékekkel kívánja megerősíteni piaci pozícióit.

A hazai barkácspiacon tapasztalható 20-30 százalékos ellenére növelni tudta árbevételét a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a 2010-es üzleti esztendőben – ezt a cég budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be Szabó Antal ügyvezető igazgató. A bócsai székhelyű festék- és vakolatgyártó vállalat tavaly 6,292 milliárd forintos nettó árbevételre tett szert az előző évi 6,092 milliárddal szemben.

A magyar tulajdonban lévő, 186 főt foglalkoztató Poli-Farbe a 2010-es üzleti évben kötött együttműködési megállapodást a 26 milliárd dollárt forgalmazó DuPont-nal, melynek eredményeképpen nemcsak a magyar, de a szlovák piacra is megkapta a termelési, forgalmazási és névhasználati jogokat a Teflon® márkára vonatkozóan.

Az úgynevezett teflonos festék több százmillió forintos beruházás keretében történő piaci bevezetése 2-3 éven belül fog megtérülni, addig a cég számára továbbra is a legfőbb bevételi forrást a Poli-Farbe Platinum falfestékek jelentik, amelyekből évente csaknem 3 000 tonnát gyártanak és értékesítenek a régióban.

További részletek a csütörtöki Világgazdaságban

 

festék platinum festékgyártó Poli-Farbe Teflon barkácspiac
Kapcsolódó cikkek