Cégvilág

Már a Google Chrome is feltörhető

Egy francia informatikai biztonsági cég azt állítja, hogy megtalálta azt a biztonsági rést, amelyen keresztül a hackerek átvehetik az irányítást a böngésző felett.

A francia Vupennek sikerült ráakadnia azokra a hibákra, amelyek lehetővé teszik a betörést. Az ITProPortal tudósítása szerint a vállalatnak sikerült elérnie, hogy mindössze egy fertőzött weboldal meglátogatásával feltörje a böngésző védelmét.

A hír érdekességét az adja, hogy a Google nagy gondot fordította arra, hogy maximális védelmet nyújtson a böngészőnek. Ennek egyik része az úgy nevezett Sand Box is, amely szétválasztja a böngésző és az operációs rendszer funkcióit, ezzel nehezítve a netezők dolgát.

A Vupen állítása szerint az eddigi legbonyolultabb kódot dolgoztak ki a feladatra, amely minden biztonsági falat, így a sand box mellett a ASLR-t és a DEP-et is áttöri. A Vupen azt állítja, hogy az általuk végrehajtott hackelés észrevétlen, mivel nem eredményezi a rendszer összeomlását, eddig ismeretlen biztonsági hiányosságokon alapul és minden Windows operációs rendszerrel működik. A Google nem kommentálta a Vupen bejelentését.

chrome Google vupen hacker hackelés biztonsági rés
Kapcsolódó cikkek