Cégvilág

Ne legyen tabu a mellrák! Nyílt nap a Semmelweis Egyetemen

Azok a nők, akik túlélték a mellrákot, vagy éppen küzdenek vele számos kérdéssel és lelki teherrel szembesülnek. Ezek enyhítésében, megoldásában a legfontosabb szerepe a kommunikációnak van, ám a legtöbben  nem kérnek segítséget. A Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinika szakemberei megteremtették annak lehetőségét, hogy gyógyultak és betegek nyíltan beszélhessenek kérdéseikről és problémáikról. A rendezvény május 28-án lesz az egyetemen, az Üllői út 78/A szám alatt.

Hazánkban minden hetedik nőt érint a mellrák, a világon pedig egymillió új beteget regisztrálnak évente. Azoknak a nőknek, akiknél emlődaganatot diagnosztizálnak, nemcsak a betegséggel kell megküzdeniük: számtalan változáson megy keresztül a testük. A haj és a mell a nőiesség, az anyaság egyik szimbóluma, és ezek – akár átmeneti - elvesztése miatt a túlélők gyakran nem találják többé vonzónak magukat.
A nyílt nap az egyéni kérdésekre szeretne választ adni, ebben segítenek a klinikai onkológusok, sebészek, patológus, sugárterapeuta és radiológus szakorvosok, valamint ápoló, onkopszichológus, dietetikus szakemberek.

 

Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinika mellrák nyílt nap
Kapcsolódó cikkek