Cégvilág

Nemzetközi piacra lépett a Syma

Már májusban két nagyszabású nemzetközi kongresszust rendeznek a Syma újonnan átadott „konferencia-központjában”, amelyet csaknem 200 millió forintos beruházás keretében hoztak létre a rendezvénykomplexum C csarnokának átalakításával – mondta a Világgazdaságnak Tóth Gábor, a központ ügyvezető igazgatója.

A saját forrásból finanszírozott fejlesztés által a csarnokot egy 1800-2000 fő befogadására alkalmas, nemzetközi színvonalú kongresszusi helyszínné alakították át, amelyben 15 szekciótermet lehet elkülöníteni hangszigetelt falak, illetve álmennyezet segítségével. Az A és B csarnokban kialakítható kiállítási, plenáris és cateringterületek bevonásával pedig akár 7000 fős rendezvényt is ki tud szolgálni a rendezvényközpont.

Az ügyvezető elmondta: az átépített létesítménnyel a Syma + SD Kft. kilépett a hazai és nemzetközi kongresszusok piacára, a jövő héten megrendezendő EU-s egészségügyi miniszteri találkozó és a WoHIT 2011 világkongresszus, valamint a május végi pénzügyi témájú 50. ACI-világkongresszus mellett már 2012-re és az azt követő évekre is számos, több ezer résztvevős konferencia megrendezéséről tárgyalnak.

„A fejlesztéstől azt várjuk, hogy a tavalyi 60-65 százalékról az idén 80-85 százalékra nőjön a kihasználtságunk, köszönhetően annak, hogy lényegesen nagyobb célközönséget tudunk már kiszolgálni” – mondta Tóth Gábor. Az idén az árbevéteük további 10 százalékos bővülését várják a 2009-es mélypontot követő tavalyi 8-9 százalékos emelkedés után. A cég a 2010-es évet minimális üzemi nyereséggel zárta. N. M.

SYMA rendezvény kongresszus wohit catering konferencia
Kapcsolódó cikkek