Cégvilág

Újabb metrókocsikat vonhatnak ki a budapesti vonalakról

Nincs kizárva, hogy újabb szerelvényeket vonnak ki a fővárosi metróvonalakról, ha ez megtörténik, a helyzet súlyossá válik - mondta az InfoRádiónak Tarlós István főpolgármester, aki a budapesti metróüzem felülvizsgálatát javasolja szerdán a közgyűlésben. Hozzátette: pár hét múlva kiderülhet, milyen forrásokból és mikor pótolhatják a kieső kocsikat.

Múlt héten derült ki a városvezetés számára, hogy 154 metrókocsit minimum öt éve, nem keveset pedig már több mint tíz éve ki kellett volna vonni a forgalomból - mondta az InfoRádiónak Budapest főpolgármestere, aki hozzátette: ez súlyos feladat elé állítja a várost és a kormányt is, "amit ebben a pillanatban nem tudom, hogyan fogunk megoldani".

A főpolgármester szerint a korábban kivont 43 metrókocsi eddig nem okozott észrevehető fennakadást a közlekedésben. Ha azonban további kocsik vagy szerelvények kivonására is szükség lesz, akkor a helyzet súlyossá válhat - emelte ki Tarlós István, aki hozzáfűzte: keresik annak a lehetőségét, hogyan teremtsenek forrást a forgalomból kivont, és az esetleg kivonandó kocsik pótlására.

Elmondta azt is, hogy a miniszterelnököt már tájékoztatta arról, milyen helyzetbe került a metróközlekedés, de a kormány még vizsgálja annak a lehetőségét, hogy tud-e, és ha igen, milyen mértékig beavatkozni a probléma megoldásába. Erre a kérdésre néhány hét múlva kapja meg a választ.

Budapest metrókocsi BKV metró Alstom tarlós forrásbevonás
Kapcsolódó cikkek