Cégvilág

Újabb rádió hallgatott el végleg

Egy hete vette meg a Veres Istvánhoz köthető cég a Radiocafét, most viszont az NMHH elvette a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, mivel 24 millióval tartoznak a hatóságnak - írja az Index.hu.

Végleg befejezte az adást a Radiocafé, miután az NMHH felmondta az műsorszolgáltatási szerződését. Kedd délután négykor hallgatott el a fővárosban és környékén fogható rádió a 98,6 megahertzen, csak a sistergés maradt utána az éterben.

Az Antenna Hungária rögtön elismerte, hogy ők függesztették fel a rádió adásának továbbítását, de további részleteket nem árultak el. Annyi biztos, hogy a rádió többek között az NMHH-nak és az Antenna Hungáriának is tartozott, sőt egy idő után már a közüzemi- és telefonszámlákat sem tudták kifizetni. A rádió körüli állapotokat jól jellemzi, hogy hétfőn délelőtt azért maradtak el a hírek, mert nem volt, aki beolvassa azokat az adásba - írja a lap.

Később az NMHH bejelentette, hogy felmondta a műsorszolgáltatási szerződést, mivel 2010 óta nem vagy csak akadozva fizet a rádiót üzemeltető cég, és legutolsó felszólításukra, május 9-ig nem fizették be 24 millió forintos díjtartozásukat. Emellett az NMHH szerint a rádió a bankgarancia biztosítására vonatkozó kötelezettségét is megszegte, ezért május 11-én úgy döntöttek, visszavonják a a Radiocafé műsorszórási engedélyét.

NMHH Antenna Hungária Veres István radiocafé műsorszolgáltatás rádió
Kapcsolódó cikkek