Cégvilág

Dízel jövedéki adó visszatérítés - Új lehetőség a NiT-től

Az üzemanyagkártyával eddig nem rendelkező kis és közepes közúti fuvarozók is visszaigényelhetik a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának törvényben meghatározott mértékét a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary és az MKB Bank közös üzemanyagkártya konstrukciója segítségével.

Az együttműködés révén az érdekképviselet tagjai kedvezményes banki szolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek. Magas költségvonzata miatt a kisebb méretű belföldi üzemanyag-forgalmazók nem képesek önálló üzemanyagkártya kibocsátására. Ezért az úgynevezett fehér kutakon vásárolt kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának visszaigénylésére eddig nem nyílt lehetőség, jóllehet, a 20 000 hazai fuvarozó 90 százaléka épp ezt a 70-100 üzemanyagtöltő állomást preferálja.

Erre a problémára jelent megoldást a NiT Hungary és az MKB Bank közös üzemanyagkártya konstrukciója. Ennek keretében a NiT Hungary 3400 tagja a testület által kibocsátott üzemanyagkártya, valamint az MKB Bank által kibocsátott üzleti bankkártya együttes használatával visszaigényelheti a fehér kutaknál vásárolt gázolaj jövedéki adójának törvényben meghatározott részét.

A konstrukciót a NiT Hungary minden tagja igényelheti a szervezet budapesti és 11 regionális irodájában valamint az MKB Bank 87 fiókot számláló országos hálózatának bármelyikében, az ipartestület által kiállított üzemanyagkártya bemutatásával. Ezen túlmenően az érintett fuvarozók kedvező feltételekkel vehetnek igénybe különböző pénzügyi szolgáltatásokat az MKB banktól.

fuvarozó gázolaj NiT Hungary MKB visszaigénylés jövedéki adó
Kapcsolódó cikkek