visszaigénylés

Fontos határidő jár le hó végén: siessen, aki visszaigényelné az áfát

A külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó határidő jogvesztő, tehát szeptember 30. után a visszaigénylésre már nincs mód.
2022.09.13 Olvasási idő:

A héten még nem büntetnek a parkolás miatt

Időarányosan visszajárna az éves parkolási díj összege a Magyar Autóklub szerint.
2021.05.25 Olvasási idő:

Már igényelhetik a szálláshely-szolgáltatók a kompenzáló támogatást

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80 százalékát a szálláshely-szolgáltatók.
2020.11.26 Olvasási idő:

Már csak két hétig lehet visszaigényelni a 2012-es pénzt

Már csak két hete maradt a magyar cégeknek arra, hogy elkészítsék és benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a MAZARS. A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig, 28 uniós és unión kívüli országból kérhetnek visszatérítést 2012-es vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.
2013.09.19 Olvasási idő:

Változó szabály az áfa-visszaigénylésre - Fontos részletek

Az Európai Bíróság egyik tavaly júliusi ítélete nyomán törölték az áfa törvényből azt a korábbi korlátozást, mely szerint a vállalkozások nem igényelhetik vissza a fizetendő és a levonható áfa pozitív különbözetének azt a részét, amely a ki nem fizetett beszerzéseikre vonatkozik.
2012.02.07 Olvasási idő:

Pofon az áfát visszaigénylő cégeknek

Alig száradt meg a tinta az igen terjedelmes 2012-es adótörvény-módosításokon, a két ünnep között máris újabb, nem elhanyagolható horderejű adótörvény-módosításokat fogadott el az Országgyűlés.
2012.01.04 Olvasási idő:

Fontos információ az áfa visszaigénylésről

Az Európai Bíróság ítélete alapján visszajáró általános forgalmi adót - áfa-t - külön kérelemre október 20-ig lehet visszaigényelni, de ez megtehető a rendes áfa-bevallásban is - az erről szóló törvényjavaslatot Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter terjesztette az Országgyűlés elé, és az a parlament honlapján jelent meg.
2011.09.16 Olvasási idő:

Szeretne kimaradni a NAV áfa-gyűjtéséből? - Erre figyeljen

A kormány a gazdasági növekedés vártnál lassabb üteme miatti 2011-es költségvetési hiányt többek között az áfa-ellenőrzések gyakoriságának és hatékonyságának növelésével kívánja pótolni. Az adóhatóságnak 40 milliárd forintos többletbevételt kell még ebben az évben teljesítenie, ezért az elkövetkező hónapokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal aktív fellépésére számíthatunk.
2011.09.08 Olvasási idő:

Dízel jövedéki adó visszatérítés - Új lehetőség a NiT-től

Az üzemanyagkártyával eddig nem rendelkező kis és közepes közúti fuvarozók is visszaigényelhetik a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának törvényben meghatározott mértékét a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary és az MKB Bank közös üzemanyagkártya konstrukciója segítségével.
2011.06.29 Olvasási idő:

Az szja-bevallások fele sem futott be - Miért ne késlekedjünk?

Az idén várható személyi jövedelemadó (szja) bevallásoknak még a felét sem nyújtották be eddig a bevallásra kötelezett magánszemélyek - mondta Honyek Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője szerdán az MTI-nek.
2011.05.04 Olvasási idő: