Cégvilág

Itt a vírusszűrős légkondi!

A Panasonic olyan új légtisztító berendezést épít a légkondicionáló berendezéseibe, amely eltávolítja a légzőszervi megbetegedésekért leginkább felelős baktériumokat és a penészt a beltéri levegőből – jelentette be a társaság.

A légtisztító berendezés a gyártó szerint az egyre gyakoribbá váló megbetegedések – például a szénanátha, asztma, rinitisz és az ekcéma – további elterjedését akadályozhatja meg és kiszűri a légtérben keringő, az egészségre ártalmas vírusokat, baktériumokat (többek között az E.coli-t) és a penész részecskéket.

A japán gyártó „Patrol Sensor” figyelő rendszere a nap 24 órájában, a légkondicionáló inaktív állapotában is bekapcsolja a berendezés ventilátorait, amint ártalmas anyagokat érzékel a levegőben. Ekkor működésbe lép az e-ionos légtisztító: a rendszer aktív e-ionokat pumpál a levegőbe, amelyek összegyűjtik és semlegesítik a porban keringő baktériumokat és penészt, így a szobában tartózkodók folyamatosan tiszta, egészséges levegőt lélegezhetnek be.

Független vizsgálatok – a Japán Élelmiszer-kutató Laboratórium teszteredményei – szerint az E-ion szűrő használatával a baktériumok egy átlagos, 10 négyzetméteres szobában hatszor, a penész három és félszer hamarabb tűnik el a levegőből, mint a hagyományos szellőztetéssel.

pollenszűrő Patrol Sensor vírusszűrő légkondi
Kapcsolódó cikkek